pitajte psihologa
Prva poseta psihologu

Šta da očekujem od prve posete psihologu?

Pozdrav timu Demetre,

Treba mi odgovor psihologa. Već neko vreme imam problem, pretpostavljam sa depresijom i anksioznošću. Odlažem odlazak kod doktora već duže vreme. Da li možete da mi kažete šta da očekujem od prvog susreta sa psihologom?

Hvala unapred.

Kata

Odgovor psihologa

Poštovana,


Interesuje Vas šta možete očekivati pri prvoj poseti psihologu?

Ono što možete očekivati pri prvoj poseti psihologu jeste razgovor o  Vašim trenutnim simptomima, kao i Vašem svakodnevnom funkcionisanju:  kako se najčešće osećate, o čemu razmišljate, kako izgleda Vaš  prosečan dan. Može se desiti i da budete testirani radi bolje  dijagnostike Vašeg trenutnog stanja.
Na osnovu prikupljenih podataka psiholog procenjuje da li je potrebno,  PORED psihoterapije uključiti i farmakoterapiju. Ukoliko proceni da je  potrebno, poslaće Vas kod psihijatra.

Važno je napomenuti da pri izboru psihoterapeuta vodite računa da bude  stručna osoba koja je sertifikovani psihoterapeut ili psihoterapeut  pod supervizijom. Takođe, imate pravo da odaberete stručnjaka koji Vam  prija i sa kojim se osećate slobodno da pričate o svom problemu, jer  samo tako možete rešiti svoj problem.

Ukoliko imate još pitanja, slobodno mi pišite.

Srdačno Vas pozrdavljam,

Manuela Kamikovski
psiholog, porodični psihoterapeut i praktičar terapije igrom

Mamino vreme

Manueli Kamikovski pitanja možete postaviti i putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ostala pitanja i odgovore psihologa možete pročitati OVDE.

 

Pitajte stručnjaka

More Articles