nezasticen odnos i negativna beta
Nezaštićen odnos i negativna beta - da li sam ipak trudna?

Poštovani,

Imam pitanje imala sam menstruaciju 13.8. do 17.8. i nakon toga sam imala nezaštićene odnose 21.8. i 5.9. i nakon toga sam dobila  menstruaciju 08.09. koja je trajala do 11.09. bila je kraća ali veoma obilna i bolna i sa ugrušcima, jako se brinem da to nije lažni ciklus i da sam trudna jer u poslednje vreme me bole grudi i imam grčeve. 21.09. sam brinula jako jer su me grudi bolele i otišla sam do labaratorije i uradila betu HCG iz krvi i pokazalo je <0,10 miu/ml što znači da je negativno koliko sam shvatila. E sad mene zanima da li je dovoljno vremena proslo od ova dva odnosa da beta pokaže trudnocu, da li mogu da otklonim sumnju ili ne? Ili sam rano uradila betu?
Srdačan pozdrav i hvala!

ODGOVOR GINEKOLOGA: Nezaštićen odnos i negativna beta - da li sam trudna?

Poštovana,

Niste rano radili analizu Beta HCG. Toliko nakon ciklusa je morala da pokaže, ako je pozitivna. Više o analizi beta hcg možete pročitati ovde: Beta HCG

Savetujem Vas da ne brinete, ali da se posavetujete sa lekarom oko korišćenja adekvatne kontracepcije, da biste izbegli neželjenu trudnoću, ali i stres kome se izlažete zbog ovakvih situacija. Ako baš mislite da bi vas smirilo, Vi uradite još jednu betu.

Srdačan pozdrav,

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija "Taurunum medical"

Sva pitanja Sandri možete postaviti na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

Pitajte stručnjaka

More Articles