da li treba jesti instant ovsenu kašu
Koliko je zdrava instant ovsena kaša?

Poštovana, 
Imam 64kg, visoka sam 168cm, u poslednje vreme zbog manjka kretanja i fizičke aktivnosti sam se ugojila. Interesuje me da li imate neki savet šta bih mogla da korigujem u ishrani da smršam nekih 4-6kg? Da li je u redu da doručkujem instant ovsenu kašu i izbacim večeru?

Hvala unapred i veliki pozdrav

Odgovor nutricioniste

Draga Ankice,

Vaša idealna telesna masa je 59.6kg tako da ste lepo procenili, trebalo bi da izgubite 4-5kg. Kako bi postigli željene rezultate, potrebno je smanjite energetski unos, kao i da pametno birate namirnice. Najbolje je da imate 4-5 manjih obroka koji bi se pretežno sastojali od nešto žitarice, dosta izvora proteina (meso, riba, jaja, mlečni proizvodi), kao i dosta svežeg i termički obrađenog povrća. Naravno, možete dodati i voćnu uzinu. Nikako ne preoručujem instant ovsene kaše, jer pored ovsenih pahuljica, sadrže i dodate šećere, aditive, i ostale nepotrebne sastojke. Najbolje je da sami pripremate kašu od žitarica po izboru, mleka ili jogurta, i nešto svežeg voća, cimeta, vanile, ili nekih drugih dodataka. Večeru nemojte izbegavati, samo je izmenite. Najbolje je da za večeru pripremite obrok od ribe ili mesa uz dosta salate.

Srdačan pozdrav!

Jasmina Mitrić, nutricionista

Tvoj nutricionista

Sva pitanja nutricionisti možete poslati na  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pitajte stručnjaka

More Articles