prosirene mozdane komore i povisen secer u trudnoci
Proširene moždane komore fetusa i ogtt

Poštovana,
Imam veliki problem! Ne znam da li Vi možete adekvatno odgovorite na pitanje, ali svaka pomoć i savet mi dobro dođe. Naime, 29.nedelja sam trudnoće. Ustanovljeno mi je da beba ima uvećane bočne moždane komore. Leva je 9,8mm, a desna 9,2mm. Na poslednjem pregledu su mi dali uput za test opterećenja glukozom sa 75g. Koliko sam razumela, to može da bude trudnički šećer. Pa me zanima, da li šećer može da prouzrokuje proširenje moždanih komora ili to nema veze jedno sa drugim? Mnogo sam zabrinuta i mnogo brinem! Ne mogu da dočekam sledeću kontrolu i rezultate tih analiza.
Hvala unapred na odgovoru!

Da li gestacijski dijabetes može da utiče na proširenje moždanih komora kod fetusa? - odgovor nutricioniste

Poštovana Milenice,

Ne  znam za vezu gestacijskog dijabetesa i uvećanja moždanih komora. Test opterećenja glukozom je jedan od uobičajenih testova koji se radi u trudnoći. Verovatno bi Vas lekar uputio da ga radite i da prethodno nije ustanovio uvećanje moždanih komora kod fetusa. Nadam se da ste dobro i želim Vam sve najbolje.

Jasmina Mitrić, nutricionista

Nutricionisti pitanja možete postaviti i putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Ostale odgovore na pitanja nutricioniste možete pročitati OVDE!

Pročitajte još:

Pitajte stručnjaka

More Articles