Soba za odrastanje

Da bi deca bezbrižno odrastala, soba treba da spaja radni prostor i mesto za zabavu.


Ukoliko nemate dovoljno mesta da sve rasporedite, odmah za bebu možete napraviti ovakav tip sobe, gde je krevet podignut, orman i stepenice sa fiokama će vam koristiti od starta za odlaganje stvari. Umesto pisaćeg stola postavite krevetac, koji ćete kasnije pomeriti.Praktične police na zidu će vam u početku služiti za odlaganje pelena i plišanih igračaka. Kako dete bude raslo, menjaće svoju namenu i  služiti za odlaganje igračaka, knjiga, albuma, sitnica i suvenira.


Garderober pozicionirajte u ćošku, kako bi zauzimao što manje prostora u sobi.


Kada dođe vreme da razmišljate o upisu u školu deteta, sredite i kutak za učenje i rad. Kutak treba da je što jednostavniji sa udobnom stolicom. Korisno je da na zid postavite tablu od plute, na koju će dete moći da kači podsetnik, raspored časova, drage slike i poruke.


Najbolji položaj kreveta je da samo glava bude naslonjena na zid, ukoliko prostor dozvoljava ovakav raspored. Ukoliko je jedna stranica do zida, dete će najčešće baš tu ležati, a koliko god da je toplo u domu, zidovi su uvek prilično hladni.Za razliku od soba za odrasle, kod osmišljanja sobe za dete koja treba da mu se prilagođava tokom odrastanja, uvek se trudite da je organizujete tako da što više mesta ostane na podu. Deci će više značiti da kreveti budu jedan iznad drugog, ali da imaju gde na podu da sede i igraju se.

 

Diskutujte o ovoj temi na Demetra forumu - Uređenje dečije sobe

(da bi mogli da pristupite forumu, čitate tuđe postove i učestvujete u raspravi, potrebno je da se registrujete)

Povezani članci

Booking.com