Hrana za lepotu

Sigurno ste više puta imali priliku da čujete da hrana utiče na izgleda. U tome ima više istine, nego što možete da pretpostavite. Evo koje namirnice će učiniti da zablistate: 

Jagode 

Jagode su pune vitamina C i jačaju imuni sistem. One su antioksidans koji stimuliše kolagena i štite od slobodnih radikala.

Jagode sadrže jabučnu kiselinu, a ona je odlično prirodno sredstvo za izbeljivanje zubi.

Lubenica

Sjano osveženje koje se sastoji prvenstveno od vode. Međutim, ona je i prepuna vitamina A i C, kao i antioksidanasa, kao i beta-karotena i likopena.

Preporučuje se osobama koje imaju problem sa artritisom, astmom i dijabetesom. 

Kelj

Kelj se se sastoji iz vlakana koja obezbeđuju čistu kožu. Sadrži i vitamine A i C, koji su odlični protiv bora i fleka na licu. Takođe sadrži i luten, od kog su beonjače belje i blistavije.

Špargle

Kada su u pitanju hranljivi sastojci, ovo je jedna od najzdravijih namirnica koje postoje.

Špargle su prava vitaminska bomba. Sadrže cink, selen, bakar, kalcijum, mangan i folnu kiselinu.  

Divlji losos

Losos, mnogo više od bilo koje hrane ima blagotvorno dejstvo na zapaljenske promene na koži. Takođe, pojačava sjaj i zategnutost kože, smanjuje bore, a otoci na koži nestaju.

Možemo staviti znak jednakosti između lososa i lepe i zdrave kože.  

Jastog

Jastog je odličan niskokalorični izvor proteina, idealan je za rast zdrave kose. Oni sadrže i visok procenat cinka koji sprečava pojavu akni i jača imuni sistem. Bogati su i vitaminom B, važnim za zdravu i sjajnu kosu.

Kefir

Probiotici u kefiru služe za pročišćavanje digestivnog trakta, pa samim tim čine se koža izgleda blistavije. Uz kefir se brže mršavi, pa ga nije loše uvrstiti u svoj jelovnik, ako vodite računa o kilogramima.

Booking.com