Zimska pravila za negu kose

Zimi je kosi, kao i tokom boravka na moru, potrebna dodatna nega. U ovim periodima kosa pretrpi najviše oštećenja. Evo šta možete da učinite, kako bi kosa ostala zdrava i tokom zime.

 

Zaštitite kosu kada ste napolju

Nosite kapu, šešir, kapuljaču ili šal na kosi. Ibtno je da je zaštitite od suvog vazduha i vetra, a uz to možete izgledati vrlo moderno.

 

Nemojte prati kosu svakodnevno

Čestim pranjem kosa gubi masnoću, elastičnost i vlagu što će samo pogoršati oštećenja nastala usled delovanja hladnog vremena.

 

Perite kosu mlakom vodom

Nikada nemojte koristiti vruću vodu za pranje kose jer tako oštećujete vlas. Nije dobro ni da koristite hladnu vodu, jer se tako uklanjaju nečistoće i ostaci šampona. Ali poslednje ispiranje je dobro da bude hladnom vodom, kako bi se kosa zaštitila od daljeg oštećenja.

 

Izbor pakovanja za kosu

Koristite pakovanje sa dubinskim delovanjem za kosu bar jednom nedeljno da joj održite mekoću i sjaj. Posle nanošenja bi bilo dobro da stavite kapu za tuširanje, ugrejete fenom i ostavite da deluje desetak minuta.

 

Feniranje

Zimi je upotreba fena neophodna, pa da biste zaštitili kosu, jedini način je upotreba regeneratora koje se ne ispira i preparata za kosu koji je štite od toplote.

 

 

Save

Save

Save

Povezani članci

Booking.com