autofagija i lose spavanje
Autofagija i loše spavanje

Nesanica i autofagija

Poštovani,

Već sedam dana sam na autofagiji. Nakon ručka (nekad to bude u 16h, nekad u 18h - nije ustaljeno), pijem samo vodu narednih 16 sati. Za ovako kratak period osećam veliku korist kada su u pitanju alergije. Simptomi su se dosta smanjili i više nemam jak sekret iz nosa i grla. U početku me jako boleo želudac jer volim sebe nagraditi ukusnim i obilnim doručkom. Ali, to je prošlo i sad sam se navikla, izgleda. Ali, otkad sam na ovom režimu ishrane, jako loše spavam. Nekad 3, nekad 4 sata i nakon toga nikako ne mogu zaspati. Uopšte se ne osećam umorno zbog toga (mada imam podočnjake), ni ti imam “napade” spavanja u toku dana. Šta mi predlažete? Molim Vas za odgovor.

Srdacan pozdrav, Petra

ODGOVOR NUTRICIONISTE

Poštovana,

Ako Vam autofagija prija u razmaku 8/16 predlažem Vam da samo pomerite početak prvog obroka na, na primer, 12 sati pre podne, a da poslednji obrok bude u 18 časova. Na taj način nećete imati napade gladi koji Vas bude tokom noći, pa verovatno zbog toga imate problem sa snom.

S poštovanjem,

Dr Olga Ličina, klinički nutricionista 

 

Dr Olga Ličina je autor bloga Jedi zdravo, a možete je pratiti i na Instagramu.

Nutricionisti pitanja možete postaviti i putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ostale odgovore na pitanja nutricioniste možete pročitati OVDE!

Pitajte stručnjaka

More Articles