uskrsnja pogaca, uskrs, hleb
Uskršnji hleb

Uskršnji hleb

Sastojci

1 kg brašna

4 jaja

2.5 dl vode

2 dl mleka

1 kockica kvasca

Na vrh kašičice sode bikarbone

Ulje

So

PRIPREMA:

Pomešajte mlaku vodu i mlako mleko sa kašičicom šećera i malo brašna. U to dodajte kvasac i sačekajte da naraste.

U činiju sipajte brašno, dodajte so i sodu bikarbonu i izmešajte sve. Napravite rupu na sredini i u nju sipajte umućena 3 jaja i 1 žumance, a zatim i kvasac. Zamesite testo.

Kada naraste, ponovo ga premesite, stavite u podmazan pleh, premažite belancetom i stavite da se peče na 180˚c. Posle 10-ak minuta izvadite hleb i zasecite na ga nekoliko mesta (kako želite: kvadratiće, trouglove...) pa ga vratite da se ispeče do kraja.

Save

Save

Save