Isprobajte dvodnevnu – vikend kuru čišćenja organizma. Zahvaljujući njoj osećaćete se bolje, izgubićete neku kaloriju, a organizam će vam biti zahvalan.
Važno je da u organizam unosite tačno ono što je napisano i to u datoj količini. Oba dana ishrana je ista – samo menjajte vrste mesa, povrća i voća koje jedete.
Doručak:
Napravite lagani šejk od jedne šolje obranog mleka sa što manjim procentom masti. U mikser sa mlekom ubacite jednu ravnu kašiku kokosovog ulja i jednu šolju bobica – najbolje borovnica, ali mogu i šumske jagode ili kupine. Na kraju dodajte šolju punu kockica leda i sve izmiksajte.
Užina:
Iseckajte sveže krastavce i pojedite kao salatu bez začina, ili sa malo sirćeta. Količina: jedna šolja.
Popijte šolju toplog zelenog čaja. Umesto toga, možete da napravite i ledeni čaj – u skuvani, rashlađeni zeleni čaj (spremite čitav bokal) ubacite malo listova mente i narendanog svežeg đumbira. Stavite bokal u frižider, a po potrebi ubacite i neku kockicu leda. Pijte ovaj čaj kad god ste žedni.
Ručak:
Pripremite jednu šolju sveže iseckane salate, ili povrća spremljenog na pari, bez masnoće. Možete koristiti zelenu salatu, spanać ili brokoli.
Pripremite i bareno ili grilovano parče mesa od oko 100 do 150 grama. To može biti pileće belo meso, junetina bez masti ili riba. Već spremljenu salatu ili meso možete preliti sa dve kašičice ulja, maslinovog, susamovog ili suncokretovog. Kao začin možete koristiti svež list bosiljka.
Užina:
Uz šolju zelenog čaja pojedite i šolju iseckanih nezačinjenih rotkvica, špargle, salatu od rukole, kelerabu ili kupus. Ovo povrće možete preliti sa nekoliko kašičica jogurta.
Večera:
Isto kao i ručak: šolja sirovog ili povrća spremljenog na pari, 100 do 150 grama mesa (pileće belo meso, junetina bez masti ili riba) i dve kašičice ulja (maslinovog, susamovog ili suncokretovog). Kao dodatni začin možete koristiti sirće i bosiljak.